Friday, August 7, 2009

Cadangan atau Penghinaan?



"salamm...
aku datang kg ko, aku jz nak reosurce je..
tgk2 ade 2 askar aku mati..
bukan pe, aku rase ko x yah la nak wat askar dlu k..
kalau ko buat askar, memang aku akan clear askar ko punye..
so aku rase, ko x yah buat k..
nanti membazir resource ko je...
kalau ko nak selamatkan resource ko, ko buat la gua..

dalam area 13x13 aku, memang aku akan raid sape2 je..
kalau ada askar, memang aku akan clear..
so, kalau ko rase x selamat, ape kate ko delete akaun ko..
n regster baru kat tempat lain..
tu je cadangan aku..
adios..."

-dipetik dr mesej dr permainan layar Travian



ni msj ak dpt dr sorang pemain travian yg same2 main...mula2 tu tgk mcm nk nasihat or bg cadangan sbb ak ni newbie lg...pastu...makin lame ak bace msj ni makin naik meluat ak tgk...
mcm nk blgk pn ade...

cita dia bermula apabila kampung travian aku diserang oleh penghantar msj ni...pastu baru dpt msj ni...

antara ayat2 yg xleh blah:

i) kalau ko buat askar, memang aku akan clear askar ko punye..<----pergh...xleh blah...

ii) so, kalau ko rase x selamat, ape kate ko delete akaun ko..<----lg la xleh blah...ape game ni bapak dia pnya!

haish...tu la...org ni mcm2...baru up skit da nk blgk...so...as a result...ak akan bina askar ak byk2 bia mampos dia clearkan...cuba la klu 1st nk msj org 2 bg la title salam persahabatan ke ape ke...ni msj mmg mencaci seseorang...camne la newbie cam ak ni nk semangat men game2 camni...

10 comments:

  1. noob always noob bebeh,,,standart la layanan noob camtuh...kah3...mcm aku ngn kotik layan ko la..:))

    ReplyDelete
  2. wahaha...pro xkn layan nups camni laaa...wahaha

    ReplyDelete
  3. agak bangang la manusia cam2...ingtkn tadak kt dunia nihh..

    ReplyDelete
  4. emm.. ade cadangan... bukan game mcm tu bleh ko forward kan mesej tu kat moderator die? bleh die ban budak tu ke... sebab x menggalakkan pemain lain nak main... kalu nak conquer sorang, baik buat game sendrik.. pe daaa.

    ReplyDelete
  5. mods takkan ban nye..die hantar kat hanz sorang je..sbb hanz noob ..wakkaak...hanz marah nnt kompem die ajak 1on1..haha

    ReplyDelete
  6. haha...siot...ak mmg nups pon...at least ak ngaku nups...elok lg la dr org yg nups act pro pastu lansi mcm travian guy ni...wahaha....

    ReplyDelete
  7. erk...men travian gak ke?hoho

    ReplyDelete
  8. gua xreti main game..
    kalo gua, wat bodo je ngn msj2 rivals spt itu.dasar dengki la tu.hukhuk..

    slmt menjadi gamers tegar.hikhik..

    ReplyDelete
  9. erkk??? hanz selalu xaktif..lagi la org suka farm.. =.=

    ReplyDelete